Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Ξαφνικά τελεσίγραφο Μόσχας στην Δύση - Στέλνει κι άλλο Α/Τ στην Α.Μεσόγειο


"Δεν...δεν θα εξετάσουμε αιτήματα ούτε θα δώσουμε την συγκατάθεσή μας σε έρευνες πλοίων με ρωσική σημαία, αλλά ούτε και στην εφαρμογή άλλων περιοριστικών μέτρων ως προς αυτά", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς σε μία εξέλιξη που ουσιαστικά αποτελεί τελεσίγραφο στην Δύση μετά το επεισόδιο με στο πλοίο ΑLDAY. Η δήλωση έρχεται φαινομενικά σε πλήρη αντιδιαστολή με την ανάκληση του πλοίου που μετέφερε τρία ανακατασκευασμένα ελικόπτερα Mil Mi-25 και μία συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Pechora.
Το ρωσικό τελεσίγραφο ήρθε ως απάντηση στις νέες κυρώσεις της ΕΕ σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να πραγματοποιούν έρευνες σε πλοία ύποπτα για μεταφορά όπλων στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.  

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Ότι μπορεί να προκληθεί ανά πάσα στιγμή παγκόμσια κρίση αν η Ρωσία επιμείνει στην αποστολή όπλων στη Συρία. Ουσιαστικά έχουμε ένα εμπάργκο όπλων από την πλευρά της ΕΕ, το οποίο όμως εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα: Αν σταλούν ρωσικά πλοία από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μόνο η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε νηοψίες και σε μπλοκάρισμα της.

Την ίδια στιγμή ενισχύεται η δύναμη πυρός του ρωσικού στολίσμου στην Α.Μεσόγειο με την αποστολή ενός ακόμα αντιτορπιλικού του "Ναύαρχος Κουλάκοφ" (κλάσης Udaluoy I) το οποίο αποσύρθηκε από την συμμετοχή του στην πολυεθνική αποστολή κατά της πειρατείας στο Κόλπο του Άντεν.
Την ίδια ώρα τα δύο ρωσικά αποβατικά σκάφη το "Νικολάϊ Φιλτσένκοφ" και το "Σέζαρ Κούνικοφ" επιστρέφουν στην Σεβαστούπολη, καθώς ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στην Α.Μεσόγειο που ήταν η άμεση μετακίνηση δυνάμεων στην περιοχή.
Σε αντικατάστασή τους έρχονται αποβατικά έμφορτα με πεζοναύτες από τον στόλο της Βόρειας Θάλασσας που τις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες θα βρίσκονται ανοικτά της Συρίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Παρακολουθούμε λοιπόν έναι παιχνίδι υψηλής στρατηγικής από την Μόσχα που στέλνει διαδοχικά στόλους στην περιοχή και έτσι εξηγείται η ταυτόχρονη αποστολή τόσο του στολίσκου από την Μαύρη Θάλασσα και αυτού του Βόρειου Στόλου: Ο πρώτος εστάλη για να προλάβουν καταστάσεις λόγω εγγύτητας με την περιοχή της κρίσης.
Τώρα που πλησιάζει ο στολίσκος του Βόρειου Ατλαντικού με νέα αποβατικά, αποχώρησαν τα αποβατικά της Μαύρης Θάλασσας, αλλά έμεινε στην περιοχή το αντιτορπιλικό κλάσης "Κασίν" για να ενωθεί με τα άλλα σκάφη.

defencenet
 http://greeknation.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.