Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Zvi Magen: "Η Ρωσία θα διαδραματίσει ρόλο στην περιοχή"

Η συμμαχία ανάμεσα σε Κύπρο - Ελλάδα - Ισραήλ και το βλέμμα της Τουρκίας στον Καύκασο βάζουν τη Ρωσία ακόμη περισσότερο μέσα στο "παιχνίδι"


Σύμφωνα με την Ισραηλινή HAARETZ, ο...
πρώην πρέσβης του Ισραήλ στη Μόσχα και κορυφαίος Ισραηλινός ειδικός σε θέματα Ευρασίας Zvi Magen, εξηγεί τους λόγους όπου η Ρωσία αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου -και όχι μόνο- το επόμενο χρονικό διάστημα.

"Οι ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο, τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την συμμαχία ανάμεσα σε: Κύπρο - Ελλάδα - Ισραήλ, η ολοένα και αυξανόμενη προκλητικότητα μα και αυτοπεποίθηση της Τουρκίας σε συνδυασμό με τα συμφέροντα της στην περιοχή του Καυκάσου, επιτάσσουν τη δημιουργία νέων συμμαχιών ανάμεσα σε χώρες που στο μέλλον θα διαδραματίσουν ρόλο σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή που σήμερα χαρακτηρίζεται μόνο ως επικίνδυνη".

GEOPOLITICS & DAILY NEWS
 http://anti-ntp.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.