Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στο αέρα της Κύπρου πάνω απο 40 Ισραηλινά μαχητικά ...Ενώ στα λιμάνια Ρώσικα πολεμικά !

Μεγάλη αεροπορική άσκηση εντός του FIR Λευκωσίας πραγματοποιείται απόψε απο την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ που έχει σηκώσει πάνω απο 40 μαχητικά !

Ενώ δεκάδες ειναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτηρούν τα οικόπεδα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πανταχόθεν
Το Ισραήλ έχει απογειώσει και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ενώ έχει απογειώσει πέντε αεροσκάφη εναερίου εφοδιασμού με σκοπό να κρατήσει στον αέρα όλα τα μαχητικά χωρις να χρειαστεί να επιστρέψουν στο Ισραήλ !
Σίγουρα θα έχουμε και προσγειώσεις στο Πολεμικό ααεροδρόμιο της Πάφου !
Το βασικό σενάριο της άσκησης είναι οι εναέριες περιπολίες μάχης και οι προσβολές στόχων σε προσομοιωμένων περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε δεσμευμένη περιοχή εντός του FIR Λευκωσίας, στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται νότια της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα πάνω από όλα σχεδόν τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ.
Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 20 ζεύγη πολεμικών αεροσκαφών F-16Ι Sufa και F-15Ι Ra’am, πέντε αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού καθώς και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.
Στην Ισραηλινή άσκηση συμμετέχει και η Λευκωσία καθώς τα Ισραηλινά μαχητικά αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση της Πάφου.
Την άσκηση παρακολουθούν από το κέντρο ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας δυο ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματικοί από το κέντρο ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας.
Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Λεμεσού για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος κατέπλευσαν το πρωί δυο πλοία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, το αντιτορπιλικό "Ναύαρχος Παντελέγιεφ" και το ρυμουλκό Krilov, μέρος του Ρωσικού στόλου που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο για περιπολία και παρακολούθηση της κατάστασης στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.