Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολη



Η Αγία Σοφία (τουρκ. Ayasofya, λατ. Sancta Sophia ή Sancta Sapientia), γνωστή και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά η Μεγάλη Εκκλησία, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης, με εξαίρεση την περίοδο 1204-61 κατά την οποία ήταν ρωμαιοκαθολικός ναός, που μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε τζαμί μέχρι το 1934 και αποτελεί σήμερα μουσειακό χώρο (τουρκ. Ayasofya Müzesi).


Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Το σημερινό απόγευμα και βράδυ κύλισε με μία κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Επιβιβαστήκαμε γύρω στις 7 σε ένα καραβάκι το οποίο μας πήγε λίγο μακρύτερα από τη 2η γέφυρα που συνδέει Ευρώπη με Ασία και μετά επιστρέψαμε πίσω. Η βόλτα ήταν πολύ όμορφη αφού αφ’ ενός η παρέα ήταν σε κέφι, αφ’ ετέρου το θέαμα ήταν πανέμορφο. Σπίτια, παλάτια, δημόσια κτίρια πάνω στη θάλασσα. Καράβια μικρά και μεγάλα να κινούνται προς κάθε κατεύθυνση.

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.