Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

GUARDIAN: ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2024



putin-5-naiΣε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει για την προσωπικότητα του σημερινού Πρωθυπουργού και υποψήφιου για την Ρωσική Προεδρία, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ξεκάθαρο ότι ο Πούτιν σκοπεύει μέχρι το 2024 στη δημιουργία Ρωσικής Αυτοκρατορίας που θα έχει υπό την επιρροή της τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
«Ο Πούτιν είναι ο άνδρας που αποφασίζει για την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, έχει επιλέξει την οδό της σύγκρουσης με τις ΗΠΑ, ενώ συντηρεί εμμέσως και μια εθνικιστική τάση στο εσωτερικό της χώρας του».
Και σημειώνει ότι πρόσφατα ενεργοποίησε νέο σύστημα αντιπυραυλικού συναγερμού στο θύλακα του Καλίνινγκραντ, σε απάντηση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, ενώ μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Ρωσίας το Μάρτιο του 2012, δήλωσε ότι θα δημιουργήσει την Ευρασιατική ζώνη. Σκοπός του είναι η οικονομική ένωση όλων των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
«Η Ρωσία σκοπεύει να γίνει η χώρα που θα εξαρτάται από εκείνη ενεργειακά ολόκληρη η Ευρώπη, ενώ συμμετέχει σε μια τρελή κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τα πραγματικά προβλήματα θα ξεκινήσουν μετά την εκλογή του το Μάρτιο του 2012», καταλήγει το άρθρο. (Geopolitics & Daily News)
 http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.