Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ιράν: Με κυβερνοεπίθεση ρίξαμε κατασκοπευτικό των ΗΠΑ



Το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου RQ-170 που αναχαιτίστηκε από το Ιράν την Κυριακή, είχε εισέλθει 250 χιλιόμετρα εντός του ιρανικού εναέριου χώρου και η Τεχεράνη ζήτησε από τον ΟΗΕ να καταδικάσει αυτή την "παραβίαση", μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.


Σε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, η ιρανική κυβέρνηση δήλωσε ότι το "αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RQ-170 παραβίασε τον εναέριο χώρο του Ιράν και είχε εισέλθει 250 χλμ. στο εσωτερικό του πριν βρεθεί αντιμέτωπο με τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις".

Το Ιράν προειδοποίησε να μην "επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες" διαμαρτυρόμενο "έντονα κατά της παραβίασης αυτής των διεθνών κανόνων από την αμερικανική κυβέρνηση", σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής.

Στην επιστολή που απηύθυνε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο Γενικό Γραμματέα και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Τεχεράνη ζήτησε από τον ΟΗΕ να καταδικάσει την "παραβίαση αυτή".

Το Ιράν διαμαρτυρήθηκε επίσης κατά της αύξησης των "προκλητικών και μυστικών ενεργειών της αμερικανικής κυβέρνησης σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας τους τελευταίους μήνες".

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε χθες βράδυ εικόνες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, του πιο σύγχρονου του είδους των ΗΠΑ. Το αεροσκάφος φαινόταν σε καλή κατάσταση, με λίγες ορατές ζημιές. Οι εικόνες έδειχναν το αεροσκάφος να εξετάζεται από δύο διοικητές της ιρανικής αεροπορικής άμυνας των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο ένας εξ αυτών, ο ταξίαρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, δήλωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε χάρη σε μια "κυβερνοεπίθεση".

"Το αεροσκάφος έπεσε στην παγίδα μιας μονάδας ηλεκτρονικού πολέμου (των Φρουρών της Επανάστασης) που κατόπιν κατάφερε να το προσεδαφίσει με τις λιγότερες δυνατές ζημιές", εξήγησε ο Χατζιζαντέχ διευκρινίζοντας ότι το αεροσκάφος είχε άνοιγμα φτερών 26 μ., μήκος 4,5 μ. και ύψος 1,84 μ..

Ρεπορτάζ του Telegraph
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.