Πυραμίδες έχουν ανακαλυφθεί σε πολλά μέρη του κόσμου. Πέρα από τις γνωστές πυραμίδες της Αιγύπτου, του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής τα τελευταία εκατό χρόνια έχουν αναφερθεί πυραμίδες σε διάφορες τοποθεσίες. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία μνημεία του κόσμου είναι ασφαλώς οι προκολομβιανές πυραμίδες της Κεντρικής Αμερικής.
Αινιγματική είναι η λειτουργία των Ελληνικών πυραμίδων. Ίχνη τους συναντάμε σήμερα σε δεκαέξι συνολικά περιοχές. Η πιο γνωστή, ερειπωμένη πλέον, βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό της Αργολίδας. Για την ετυμολογία της λέξηςΠΥΡΑΜΙΣοι αρχαιολόγοι αποδέχτηκαν τον όρο ως καθαράΕλληνική λέξηπυρ (φωτιά)+αμίς (δοχείο)= το δοχείο της φωτιάς (Ενέργειας). Πολύ μυστήριο περιβάλλει τις πυραμίδες. Από το αίνιγμα της κατασκευής τους ως τις τεράστιες αιγυπτιακές, μαγιανές και περουβιανές πυραμίδες και ως τις ανεξήγητες δυνάμεις που φαίνονται ότι υπάρχουν στο πυραμιδικό σχήμα. Οι αιγυπτιολόγοι ισχυρίζονται ότι οι πυραμίδες ήταν τάφοι. Οι περουβιανιστές και άλλοι αρχαιολόγοι που κάνουν έρευνες στην Κεντρική Αμερική, αναφέρουν ότι χρησιμοποιούνταν ως ναοί. Και μερικοί πυραμιδολόγοι πιστεύουν τώρα ότι οι πυραμίδες ίσως είναι αποθήκες ενέργειας. (σημ. Για μένα η λέξη «ίσως», είναι τελείως περιττή).
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε πολιτισμός που έχτισε πυραμίδες, το έκανε αυτό με την χρήση πολύ προηγμένων μαθηματικών και αστρονομικών υπολογισμών και μια φαινομενικά απίθανη τέλεια εκμάθηση της τέχνης της λιθοδομής. Σε πολιτισμούς που διαχωρίζονται όχι μόνο από χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά από εκατοντάδες χρόνια, πέτρες που ζύγιζαν πολλούς τόνους, ανυψώνονταν και τοποθετούνταν στη θέση τους με τέλεια ακρίβεια, με σκοπό την ανέγερση πυραμιδικών κατασκευών.
Αν και οι επιστήμονες, οι αιγυπτιολόγοι και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η μεγάλη Πυραμίδα χτίστηκε από τον Χέοπα μεταξύ του -2686 και -2181 για να χρησιμοποιηθεί σαν τάφος ,έχουν εκφραστεί πολλές διαφωνίες πάνω στο πότε και στο γιατί χτίστηκε η μεγάλη Πυραμίδα. Μια από τις παλαιότερες χρονολογίες της Μεγάλης Πυραμίδας δίνεται από έναν Άραβα συγγραφέα, τον Αμπού Ζέιντ ελ Μπαλκί, ο οποίος επικαλείται μια αρχαία επιγραφή για να υποστηρίξει ότι η Πυραμίδα χτίστηκε την εποχή που η Λύραήταν στον αστερισμό του Καρκίνου, δηλαδή «δύο φορές 36 χιλιάδες χρόνια περίπου. Αυτή η χρονολογία φαίνεται να συμφωνεί με μερικούς προσδιορισμούς του Άνθρακα 14 πουχρονολογούν την Πυραμίδα γύρω στα 73.000 χρόνια πριν την εποχή μας. Πολλοί λένε ότι οι κατασκευαστές έφτιαξαν την Πυραμίδα σαν τρόπο διατήρησης όλων των γνωστών επιστημών καθώς και να δημιουργήσουν ένα ναό μύησης και ένα μέσο παραγωγής ισχυρών ενεργειακών πεδίων.
Αυτή η άποψη υποστηρίχτηκε από τον Εντγκαρ Καίησυ σύμφωνα με τον οποίο μία ομάδα ανθρώπων από ένα προηγμένο πολιτισμό μπήκε στην Αίγυπτο γύρω στο -12.000.
Αμέτρητα πειράματα που έχουν γίνει, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότιστις Πυραμίδες της Αιγύπτου τα βακτηρίδια σκοτώνονται, η σήψη σταματά και η οργανική ύλη μουμιοποιείται. Σ' ένα από τα πειράματα τοποθετήθηκαν για 13 ημέρες σε πυραμίδες ψάρια. Αυτά δεν σάπισαν αλλά αφυδατώθηκαν χάνοντας τα 2/3 του βάρους τους. Αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται σε όλες τις πυραμίδες, εφόσον αυτές είναι προσανατολισμένες ακριβώς στον άξονα Βορρά-Νότου, είναι τετράπλευρες και έχουν συγκεκριμένες αναλογίες. Ένας Αμερικάνος επιστήμονας ο Πατ Φλάναγκαν, που επίσης ερεύνησε το περίεργο αυτό "φαινόμενο της πυραμίδας", κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Πυραμίδες της Αιγύπτου με το ίδιο το σχήμα τουςλειτουργούν ως "συσκευές" πουσυλλέγουν κοσμική ενέργεια! Γιγάντιοι συσσωρευτές όπου μέσα σε αυτούς σύμφωνα με τον Πατ Φλάναγκαν,μεταβάλλονται οι διηλεκτρικές ιδιότητες της ύλης. Μια ομάδα επιστημόνων που φωτογράφισαν με υπέρυθρες ακτίνες τη Μεγάλη Πυραμίδα διαπίστωσαν την παρουσία ενός περίεργου φαινόμενου:Από την κορυφή της εκτινάσσονται χοάνες φωτεινής ενέργειας!!
Από την Αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι η μεγάλη πυραμίδα, εκτός των αστρονομικών και άλλων συσχετισμών της, εμπεριείχε συγκεκριμένες μαθηματικές σχέσεις στη γεωμετρική της δομή, με τις οποίες αποτύπωνε ορισμένα ιερά μαθηματικά.
Το1993 ο Robert Bauval δημοσίευσε το βιβλίο "The Orion Mystery", όπου αποδεικνύει με πολύ πειστικά για κάποιον με αστρονομικές γνώσεις, επιχειρήματα ότι η θέση των 3 πυραμίδων της Γκίζας σχετίζονται με μεγάλη ακρίβεια με τα άστρα του αστερισμού του Ωρίωνα. Με το κατάλληλο software προσομοίωσε το νυχτερινό ουρανό της αρχαίας Αιγύπτου και βρήκε ότι η αντιστοιχία Πυραμίδες-Αστερισμός του Ωρίωνα"κλειδώνει" στην χρονολογία 12.450 πριν την εποχή μας (στην εποχή του Λέοντα). Τα παραπάνω καθώς και πολλά άλλα στοιχεία συμφωνούν τόσο με την χρονολογία που δίνει ο Πλάτωνγια την καταστροφή τηςΠοσειδωνίας(του τελευταίου τμήματος της Ατλαντίδας) στα -9.600. Ο Τόμπκινς στην εισαγωγή του βιβλίου του λέει πωςο Πλάτωναςστο διάλογο του «Τίμαιος», αναφέρεται στο κύριο διαμέρισμα σαν το οικοδόμημα του σύμπαντος. Η πυραμίδες παρουσιάζουν παράξενα βιοενεργειακά χαρακτηριστικά που συνεχίζουν να μελετούνται από τους ερευνητές.
Είναι βιοπλασματικοί ή βιοτρονικοί συσσωρευτές.
Πειράματα με φυτά, θεραπευτικό νερό και θεραπείες πληγών αποδείχθηκαν εντυπωσιακά. Μέσα σε μια πυραμίδα ρέουν ενέργειες που διαστέλλουν τον χρόνο. Επιταχύνονται οι βιολογικές διαδικασίες.
Φυτά μέσα σε πυραμίδες αναπτύσσονται με διπλάσια ταχύτητα.
Πληγές σε χέρια ή πόδια κλείνουν με αστραπιαία ταχύτητα αν μείνουν λίγες ώρες κάτω από χάρτινες ή γυάλινες πυραμίδες.
Γιατί υπάρχουν πυραμιδικές κατασκευές παντού και γιατί την πυραμίδα και όχι άλλη γεωμετρική μορφή διάλεξαν οι περισσότεροι αρχαίοι πολιτισμοί για να οικοδομήσουν τους ναούς τους, για την επαφή με το μυστήριο και το θείο;
Μήπως οι αρχαίο σοφοί μύστες ήταν γνώστες της τρομερής βιοενεργειακής ικανότητας των πυραμιδικών κατασκευών; Με μεγάλο βαθμό ασφάλειας απαντάμε ναι και κατανοούμε γιατί έδιναν τόση σημασία σε αυτές και γιατί αφθονούν σε όλους τους πολιτισμούς. Από την μελέτη της συγκριτικής συμβολολογίας των αρχαίων πολιτισμών συμπεραίνουμε πως η πυραμιδική δομή εκφράζει το σύμπαν και τον άνθρωπο σε αναλογία που γεφυρώνει τον μακρόκοσμο με τον μικρόκοσμο. Για να κατανοήσουμε τα ανωτέρω ερωτήματα και ίσως και άλλα πρέπει να ανακαλύψουμε την πυραμίδα μέσα μας, το δικό μας μαγικό βουνό, τον άξονα όπου συναντούνται οι ενέργειες του ουρανού και της γης. Τότε θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε την πυραμίδα έξω από εμάς, τα αινίγματα και τα μυστήρια της. Η αναζήτηση αυτή δεν είναι μόνο αξιόλογη, αλλά και επιτακτική. Η γνώση του παρελθόντος είναι αναγκαία για την κατανόηση του παρόντος και τον σχεδιασμό του μέλλοντος.http://www.nea-acropoli-larisas.gr enneaetifotos.blogspot.com
Οι γυναίκες στη σύντομη ζωή του Αλέξανδρου
-
*Η πρώτη γυναίκα στη ζωή του Αλέξανδρου ήταν φυσικά «η αυτού μήτηρ
Ολυμπιάς», η μητέρα του Ολυμπιάδα.*
Ποιός θα φανταζόταν στη διάρκεια των Περσικών Πολέ...
Νους Υγιής> Χάος, Φόβοι, Θάλασσα και Γαλήνη...
-
Κάποτε σε ένα κείμενο βρέθηκα να διαβάζω τις ονομασίες της θάλασσας
ανάλογα με τη δύναμη του ανέμου...
*(Πρόκειται για ένα κείμενο που θα βρείτε παρακ...
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΣΤΟΧΟΥΣ
-
*Ένα εξαιρετικό καινούργιο ανατρεπτικό άρθρο, από τον μέντορα και expert
στην ασφάλεια κύριο Μπλιάμπτη Ευθύμιο! *
*Μας περιγράφει τις προϋποθέσεις πο...
Ο “Εξωγήινος” Μεταλλικός Μονόλιθος στη Γιούτα
-
Ο “Εξωγήινος” Μεταλλικός Μονόλιθος στη Γιούτα Γράφει ο Σπύρος Μακρής Ένας
ιδιαίτερα παράξενος μεταλλικός μονόλιθος ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία στην
έρημο...
ΛΕΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΙ- ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΟΙ PART 2
-
ΛΕΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΟΙ PART 2 Ο
Εμπεδοκλής λέει ότι η καλύτερη μετενσάρκωση του ανθρώπου αν μετά τον θάνατο
γίν...
Σαβαώθ, Σετ, Τυφών και ο Γάιδαρος
-
Οι συμβολισμοί απ΄αρχαιοτάτων χρόνων σε όλες τις θρησκείες και τα
ιερατεία των εθνών, έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στο να ελέγξουν πνευματικά τον
άνθρωπο ...
Πελασγοί: Το δυναμικότερο γένος της ιστορίας!!!
-
Είμεθα πανάρχαιοι *Πελασγοί*! Είναι δε μεγάλη τιμή για μας διότι οι
προπάτορες μας υπήρξαν το δυναμικότερο γένος της ιστορίας. Παρόλο που
φέρουμε διάφορ...
Αυτές τις κοπελιές να έχουμε στο μυαλό μας...
-
Της Αλέκας Ζορμπαλά Αυτές είναι 12 γυναίκες, 12 κορίτσια, που επιβεβαιωμένα
έχουν σκοτώσει 775 ναζί στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτές τις κοπελιές να
έχουμε ...
Να γιατί εξαπλώνεται η μόδα των τατουάζ
-
Στον δρόμο για το μικροτσίπ και το χάραγμα, ερευνητές της Microsoft και του
ΜΙΤ, εξετάζουν την δημιουργία προσωρινών τατουάζ
φτιαγμένων από φύλλα χρυσού π...
To be reintroduced soon
-
To-mati.gr is soon to be live again. We are working on something big.
The post To be reintroduced soon appeared first on To mati Greece -
To-mati.gr.
ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
-
Όλα τα σχέδια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης για την Ελλάδα. Ο επικείμενος
Διαμελισμός της Ελλάδος, η Διχοτόμηση Αιγαίου, ο "Εμφύλιος" πόλεμος, η
παραίτηση τ...
Αν μπορείτε να βοηθήσετε, κάντε το! Είναι αλήθεια.
-
Φίλος στο facebook που τον γνωρίζω από τις Σέρρες γιατί εργαζόμασταν μαζί,
μετακόμισε στην Αυστρία για καλύτερη δουλειά και προοπτική. Εκεί χτύπησε η
αρρώσ...
Cara Alami Memutihkan Wajah Dengan Jeruk Nipis
-
Siapa yang tidak ingin wajah putih berseri? Baik pria maupun wanita pada
umumnya menginginkan kulit wajah putih bersih. Sederhananya mempunyai wajah
putih ...
Gaya Fashion Dengan Menggunakan Gamis Jeans
-
[image: Model Gamis Jeans]Trend busana muslim dari tahun ke tahun memang
berkembang dengan sangat cepat. Sekarang sudah banyak sekali komunitas
gamis di se...
ΕΛΛΑΣ - Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
-
*Η Ελληνικότητα του αλφαβήτου. *
* Με μεγάλη μου έκπληξη και οργή, το βιβλίο Ιστορίας του Δημοτικού
(Δ΄Τάξη), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, στη 1...
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ
-
... Καθισμένος μεσ' την ανύπαρκτη μοναξιά του μελετούσε για μια ακόμη φορά
το "Συμπόσιον" του Πλάτωνα. Στο περί: " ΕΡΩΤΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΦΑΙΔΡΟΥ".... Το
μυαλό...
den exw lefta....
-
simera sikothika kai skeftomoun.....
aksizei na douleyuw telika......?
outos i allos afragos eimai !! afragos gt den me plironoun,gt den exoun ,gt
den paei ...
Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν. Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου