«Έχουμε ακριβείς πληροφορίες ότι ο Μπιν Λάντεν πέθανε από ασθένεια, πριν από λίγο καιρό», δήλωσε ο Μοσλέχι στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή.
Αμφισβήτησε τις δηλώσεις της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπιν Λάντεν, σκοτώθηκε από μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στο Πακιστάν, όπως ανακοινώθηκαν την 1η Μαΐου. «Εάν οι αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν συλλάβει ή σκοτώσει τον Μπιν Λάντεν, γιατί δεν δείχνουν το νεκρό σώμα του και γιατί υποτίθεται το έρριψαν στη θάλασσα;», αναρωτήθηκε ο Μοσλέχι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προς την ιρανική τηλεόραση. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί με τη διάδοση ψευδών ειδήσεων να επισκιάσει άλλα περιφερειακά προβλήματα.
Ο ιρανός υπουργός είπε ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι καταφεύγουν σε τέτοιους είδους εκστρατείες για να αποσπάσουν την προσοχή του λαού από τα εσωτερικά προβλήματα και από την ευαίσθητη ισορροπία στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας.
Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας, πρώην αξιωματικοί και στρατηγοί απέρριψαν τις αιτιάσεις των ΗΠΑ, ότι σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα.
Ο πρώην διευθυντής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν, στρατηγός Χαμίντ Γκιουλ σε συνέντευξή του στην πακιστανική εφημερίδα ‘Ausaf’ στην γλώσσα Ουρντού, έθεσε το ερώτημα γιατί οι ΗΠΑ αποφεύγουν να δείξουν λεπτομέρειες από την υποτιθέμενη επιχείρηση κατά του Μπιν Λάντεν, με τις οποίες, τουλάχιστον, θα επιβεβαίωναν στον κόσμο ότι πράγματι ήταν νεκρός.
Απέρριψε, ακόμη, τους ισχυρισμούς του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι κανείς από τις αμερικανικές δυνάμεις στην επιχείρηση αυτή δεν έπαθε ζημιά και υπογράμμισε ότι οι χειριστές της Αλ Κάιντα είναι από τους πιο έμπειρους τρομοκράτες και γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τα όπλα εναντίον των εχθρών.
Ακόμη, κι άλλοι, πρώην αξιωματικοί ασφαλείας, απέρριψαν τις πληροφορίες ότι ο Μπιν Λάντεν είχε ζήσει για μια πενταετία κοντά σε μια στρατιωτική ακαδημία, στο Ισλαμαμπάντ, χωρίς να γίνει η παρουσία του γνωστή στις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν ή στον πακιστανικό στρατό.
echedoros-a
greeknation.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου